Mikä tämä blogi on


Tämän blogin tarkoituksena on ruotia Vapaa-ajattelijoiden Liitto ry.:n edesottamuksia ja sen aikaansaannoksia. Vapaa-ajattelijoiden Liitto ry. on ateistien ja muiden uskonnottomien vanha, kunnianarvoisa ja raivotautisen aggressiivinen etujärjestö. Se on jäsenmäärältään häviävän pieni - vuonna 2019 siihen kuului noin 1300 jäsentä - mutta se on äärimmäisen kovaääninen ja sillä on jäsenmääräänsä nähden suhteettoman suuri painoarvo yhteiskunnassamme.

Sanotaan, että ateismi ei ole uskonto sen enempää kuin postimerkkeilemättömyys ei ole harrastus. Mutta entäpä antifilatelismi - siis postimerkkeilyn raivopäinen vastustaminen, postimerkkien irrationaalinen vihaaminen ja antipatia kaikkea filateliaa sekä filatelian harrastamista kohtaan?

Joten arvon lukija, tervetuloa seikkailullemme vapaa-ajattelun outoon maailmaan. Tämän blogin tarkoituksena on osoittaa, että keisarilla ei ole vaatteita, ja että termi "vapaa-ajattelija" on oksymoroni - eli kyse ei ole sen enempää vapaasta kuin ajattelustakaan, vaan äärimmäisen ahdasmielisestä ideologiasta, joka vihaa raivotautisen koiran tavoin kristinuskoa ja luterilaista kansankirkkoamme, samaan tapaan kuin antifilatelisti vihaa postimerkkeilyä. Tarkoituksena on myös osoittaa, ettei vapaa-ajattelu ole mitään muuta kuin anti-ismiä - eli pelkkää vastustamista vastustamisen vuoksi antamatta vihatulle ja vastustetulle asialle mitään mielekästä vaihtoehtoa.

Kaljuus ei materiaalisesti ole tukan väri, mutta se merkitään kuitenkin passiin tukan värinä. Samalla tavalla myöskään ateismi ei ehkä ole uskonto, mutta se on varmuudella ideologia, ja vapaa-ajattelijat tekevät siitä itselleen pseudouskonnon.

Suomalaisista liki kolmasosa on uskonnottomia tai maallistuneita, eivätkä he koe mitään seurakunnan kaltaista yhteenkuuluvuutta toisiinsa, ja noin 98% suomalaisten mielestä uskonvapaus toimii hyvin. Suurin osa suomalaisista uskonnottomista elää periaatteen "elä ja anna toistenkin elää" mukaisesti, ja suhtautuu suvaitsevasti sekä molemiin kansankirkkoihimme että muihinkin uskontoihin. Ja suurin osa heistä vierastaa vapaa-ajattelijoita, heidän suvaitsematonta fanaattisuuttaan ja aggressiivisuuttaan, joka antaa ateismille huonon nimen.

Itselleni viimeinen silaus oli vuoden 2010 tempaus, jossa Vapaa-ajattelijat vaihtoivat raamattuja pornolehtiin, tiettävästi julkisuuteen nähden suhteettoman huonolla menestyksellä. Mutta Vapaa-ajattelijoiden itsensä kannalta se oli sekä vertaansa vailla ollut PR-katastrofi, että herätti myötähäpeää suuressa osassa maltillisista uskonnottomista. Tämän jälkeen poltin siltani Vapaa-ajattelijoihin.

Vapaa-ajattelijoiden jäsenmäärä on ollut jatkuvassa laskussa tuosta tempauksesta alkaen, vähentyen noin sadalla vuodessa. Samalla Vapaa-ajattelijoiden keski-ikä on noussut, sillä nuoret karsastavat kyseistä ideologiaa. Liiton 39 alueyhdistystä on samassa ajassa kutistunut 20 alueyhdistykseenä, ja tiettävästi monet olemassaolevatkin kärsivät jatkuvaa jäsenpulaa. 

Liiton sisäiset riidat ja työpaikkakiusaamisongelma ovat ns. julkinen salaisuus jokaiselle, joka on lukenut liiton keskustelupalstaa tai muita foorumeja. Tarkoituksenani on tuoda visusti vaiettuja asioita esiin, sillä meillä on oikeus tietää, mistä on kyse.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keitä vapaa-ajattelijat ovat, eli Vapaa-ajattelijoiden liiton (VAL) ry. lyhykäinen historiikki